BlueFloat Energy en Energy Estate gaan drie offshore windenergieprojecten in Australië ontwikkelen

| 27 december 2021

BlueFloat Energy en Energy Estate gaan drie offshore windenergieprojecten  in Australië ontwikkelenDe Spaanse projectontwikkelaar van drijvende offshore windenergieprojecten, BlueFloat Energy, en Energy Estate, de Australische consultant voor duurzame energieprojecten, zijn van plan om drie offshore windparken in Australië te ontwikkelen.

Hunter Coast Offshore Wind Project

Een drijvende offshore windpark met 1,4 GW vermogen uit de kust in zuidelijke richting van de plaats Newcastle in de deelstaat New South Wales. Dit project zal een belangrijke bijdrage leveren in de transitie van de Hunter Regio van de stroomproductie met steenkolen naar een duurzame stroomopwekking.

Wollongong Offshore Wind Project

Een drijvende offshore windpark met 1,6 GW vermogen uit de kust van de plaats Wollongong, een kustplaats in de deelstaat New South Wates ca. 80 km ten zuiden van Sydney. Het project zal naast de productie van waterstof voor de thuismarkt en het export ook nieuwe bedrijvigheid in de regio stimuleren.

Greater Gippsland Offshore Wind Project

Een offshore windpark met vaste fundamenten en 1,3 GW vermogen in het kustgebied van de Bass Strait van de deelstaat Victoria in het zuiden van Australië. De Bass Strait heeft een uitstekend windregime. Met name speelt dit project ook een belangrijke rol in verband met de vervanging van de lokale stroomproductie met bruinkool.

Het partnerschap beoordeelt ook een aantal bijkomende locaties in elk van Victoria, Zuid-Australië en Tasmanië. Ze zijn bovendien van plan om begin 2022 nog meer projecten aan te kondigen. Bron: BlueFloat

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.