Chrisbert van Kooten aangesteld als CFO van Meewind

| 27 mei 2021
Chrisbert van Kooten wordt CFO van Meewind

Chrisbert van Kooten

Duurzaam beleggingsfonds Meewind heeft Chrisbert van Kooten aangesteld als Chief Financial Officer (CFO). Van Kooten start per 1 juni in deze nieuw gecreëerde functie waarin hij verantwoordelijk wordt voor het bestendigen van de financiële groei en het uitbreiden van de succesvolle portefeuilles.

Meewind investeert samen met zijn particuliere beleggers in groene, rendabele projecten. Het bedrijf maakt een stormachtige groei door. In de afgelopen drie jaar verdubbelde het aantal particuliere beleggers van 6.000 naar 12.000 en samen hebben die ruim 280 miljoen euro geïnvesteerd in bijna 50 duurzame-energieprojecten.

Zo investeerde Meewind met het fonds Zeewind Bestaande Parken al vanaf een vroeg stadium van offshore windenergie ontwikkeling in de Belgische projecten Belwind 1 en Northwind. Met het fonds Zeewind Nieuwe Parken werd geïnvesteerd in het Belgische Nobelwind.

Met het huidige Energie Transitiefonds investeert Meewind in bedrijven en projecten die bijdragen aan de transitie naar een groene energievoorziening. Met het Groenfonds Regionaal Duurzaam worden investeringen gedaan in lokale energieprojecten in Nederland.

Jarenlange financieel-bestuurlijke ervaring

Om de ambities en de groei voort te zetten was het introduceren van een CFO met een brede financiële en bestuurlijke ervaring een vanzelfsprekende keuze, aldus Meewind-oprichter Willem Smelik.

Van Kooten werkte eerder dertien jaar bij KPMG en was de laatste twaalf jaar werkzaam bij TINC Development Partners (TDP). Hier vervulde hij de afgelopen vijf jaar de rol van CIO binnen het directiecomité van TDP en was hij lid van de directieraad van TINC, een beursgenoteerde investeringsmaatschappij met een gediversifieerde portefeuille van investeringen in de publieke en private infrastructuur.

“Met zijn jarenlange ervaring en kennis van financieel-strategische en duurzame projecten is Chrisbert de aangewezen persoon om onze groei op een verantwoorde wijze te versnellen. Met zijn komst zijn de directie en het managementteam klaar voor de toekomst.”

Impact maken

Van Kooten kijkt ernaar uit om te starten in zijn nieuwe functie: “De duurzame missie, de sterke fondsen, het stabiele rendement en de persoonlijke service maken van Meewind een uniek bedrijf dat niet makkelijk te evenaren is. Particuliere beleggers weten dat bij Meewind hun vermogen gegarandeerd wordt geïnvesteerd in groene en rendabele projecten, die waarde creëren voor henzelf en de wereld om hen heen. Dat is een kracht, maar tegelijkertijd ook een mooie uitdaging.” Bron: Meewind

Tags: , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.