Congres: De gemeentelijke energietransitie – samen aan de slag

| 27 maart 2019

De komende jaren staan in het teken van de energietransitie. Dit is een grote opgave waarbij vele partijen betrokken zijn, zowel overheden als marktpartijen. De gemeente is een belangrijke sleutelspeler. Op 16 april wordt tijdens het congres ‘De gemeentelijke energietransitie – samen aan de slag’ handvatten gegeven om de energietransitie daadwerkelijk van de grond te krijgen.

Het congres wordt georganiseerd door Omgevingsweb in samenwerkingen met ODE WindNieuws en is bestemd voor iedereen die op gemeentelijk niveau betrokken is bij de energietransitie.
Lokaal programmeren is een begrip dat centraal staat. Of een gemeente nu de ambitie heeft om in 2030, 2040 of 2050 CO2-neutraal te zijn, er moet veel gebeuren. Hoe krijg je alle burgers mee? Welke samenwerkingen moeten worden aangegaan? En binnen welke kaders kan je je bewegen? Aan de hand van plenaire bijeenkomsten en verschillende deelsessies krijgen deelnemers antwoord op deze vragen. Deelnemers kunnen luisteren naar sprekers van o.a. Liander, H+N+S Landschapsarchitecten, Raedthuys Groep BV, Energie Samen, ODE Centraal, Eneco, NVDE, TenneT. Klik hier voor het volledige programma en sprekers.

Tags: , , , ,

Category: Groene energie, Windenergie

Reacties zijn gesloten.