Deltawind gaat zonne-energieproject beheren

| 27 februari 2012
bron: VDH Solar

Het grootste polykristallijne zonnepark van Nederland is in aanbouw. De bouw van het grootste grondgebonden polykristallijne zonnepanelenveld van Nederland vindt momenteel plaats in Ouddorp.

Aan het terrein van recreatiepark De Klepperstee is een veldopstelling in aanbouw waarop bijna 3.000 zonnepanelen à 290 Wp komen te liggen. De engineering, levering en realisatie van dit zonnepark is in handen van VDH Solar uit Hazerwoude-dorp.

De voortgang van de bouw is live te volgen via een webcam opwww.vdh-solar.nl. Het park is een van de grootste in haar soort, want veel grondopstellingen zijn er niet in Nederland. Met 1,5 hectare, en een vermogen van 850 kWp wordt straks in een gemiddeld jaar 787.000 kWh elektriciteit geleverd.

Binnen enkele weken zal het park gereed zijn, waarna de netaansluiting volgt. Van de opgewekte stroom zal een deel naar het recreatiepark van initiatiefnemer de heer L.X. den Hollander gaan. De rest van de opgewekte energie wordt geleverd aan het elektriciteitsnet.

De bouw van het park gebeurt in opdracht en onder toezicht vanCoöperatie Deltawind: zij zal het park de komende 30 jaren beheren. Het is het eerste zonne-energieproject van Deltawind, een windmolencoöperatie. Het bijzondere aan het project is dat de ontwikkelingsfase door de drie partijen gezamenlijk, voortvarend en snel werd doorlopen.

Door de expertise van VDH Solar, de behoefte van de initiatiefnemer en de eisen en wensen van Deltawind samen te voegen, heeft deze ontwikkeling geleid tot een optimaal gedimensioneerd zonnepanelensysteem, met de hoogste opbrengst op een minimale grondoppervlakte.

In het voorjaar zal een grote informatieve opening worden georganiseerd waarvoor belangstellenden worden uitgenodigd. Wilt u hierbij aanwezig aan, meldt u zich dan via het contactformulier aan op www.vdh-solar.nl of stuur een mail naar info@vdh-solar.nl.

Category: Bedrijven, Windenergie

Reacties zijn gesloten.