DHSS gaat helikoptervluchten verzorgen voor Borssele III & IV

| 27 november 2019

Transport en logistieke dienstverlener DHSS is door Van Oord geselecteerd om helikopterdiensten te verlenen tijdens de bouwfase van het 731,5 MW Borssele III & IV offshore windpark dat op ongeveer 22 km uit de kust van de provincie van Zeeland komt te liggen.

Borssele III & IV is een project van het Blauwwind consortium, bestaande uit Partners Group (45%), Shell (20%), DGE (15%), Eneco (10%) en Van Oord (10%). Van Oord is bovendien ook als Balance of Plant aannemer verantwoordelijk voor de engineering, leveren en bouwen van de funderingen en het aanleggen van de kabels.

Het consortium bereikte financial close in juni 2018. Het windpark zal bestaan uit 77 MHI Vestas V164 9.5 MW turbines. Op dit moment is Van Oord bezig met het installeren van de monopile funderingen. Het bedrijf gebruikt hiervoor het installatieschip Aeolus. De eerste fundering werd in oktober geïnstalleerd.

De helikoptervluchten zullen plaatsvinden vanaf Den Helder airport welke is ingericht als A1 Offshore Energy heliport. DHSS werkt op dit moment ook al met Van Oord en MHI Vestas samen voor het Duitse offshore windpark Deutsche Bucht. Hier verzorgt het Den Helderse bedrijf tevens helikopter logistieke diensten.

In de onlangs verschenen editie van Wind Energy Magazine staat een interview met DHSS eigenaar Wim Schouwenaar. Lees het interview (in Engels).

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.