Eerste betonstort fundatie onshore deel Windplanblauw

| 27 augustus 2021
Eerste betonstort fundatie Windplanblauw

Bron: Windplanblauw

Donderdag 26 augustus vond de allereerste betonstort van een fundatie van SwifterwinT op Land, het onshore gedeelte van Windplanblauw plaats. Het is de eerste van in totaal 37.

De betonstort vond plaats voor de meest oostelijke turbine direct naast de Dronterringweg en is uitgevoerd door Dura Vermeer.

Rob de Graag, uitvoerder van Dura Vermeer: “We zijn sinds juni bezig met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de windturbines. Mooi om te zien dat we nu de eerste 350 kuub beton kunnen storten, geheel volgens planning! Komende dagen laten we het beton uitharden. Over vier dagen, op dinsdag 31 augustus, storten we de tweede laag beton. In totaal storten we drie lagen beton in de bewapening.”

In totaal komen op land 37 windturbines van Vestas, van het type V162-5.6 MW.  Deze vervangen 46 oude windturbines van verschillende turbinevarianten. Vanwege de nabijheid van Vliegveld Lelystad worden windturbines op verschillende ashoogtes gebruikt. Het benodigde aantal kuub per fundatie verschilt hierdoor. Dura Vermeer gebruikt hiervoor beton van Kijlstra Betonmortel, een lokale leverancier.

Windplanblauw

Windplanblauw is een gezamenlijk project van Vattenfall en SwifterwinT, een samenwerking van meer dan 170 agrarische ondernemers en inwoners van de gemeente Dronten. In de noordwesthoek van Flevoland, in de gemeenten Dronten en Lelystad komen op land 37 windturbines te staan en in het water bouwt Vattenfall 24 windturbines. SwifterwinT op Land bereikte eind december 2020 al financial close. Bron: Windplanblauw

Tags: , , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.