Eerste hijswerkzaamheden gestart voor Windpark Koningspleij

| 27 oktober 2021
Eerste hijswerkzaamheden Windpark Koningspleij

Bron: Windpark Koningspleij

Met de meeste windturbine componenten en de hijskraan gereed op locatie van Windpark Koningspleij konden de eerste hijswerkzaamheden begin deze week aanvangen. Zo zijn de eerste torendelen van de eerste turbine al gehesen. 

De installatie is begonnen bij de eerste molen aan de haven en eindigt bij molen drie aan de Westervoortseweg. Afgelopen september werden de componenten aangeleverd. Alleen de bladen, met een lengte van 70 meter worden nog aangevoerd. Deze worden in de nacht, met speciaal transport, vervoerd en zullen vanaf de Pleijroute met een hijskraan op het terrein worden gehesen.

De turbines worden geleverd door Enercon. Ze zijn van het type E-115 EP3 met een tiphoogte van 177,5 m en een rotordiameter van 115.7 m. De vier windturbines hebben een totaal maximaal vermogen van ca. 17 MW.

”De contouren van het park worden nu snel beter zichtbaar. Als het weer meewerkt, dan kan de eerste molen eind november klaar zijn. We gaan dan meteen proefdraaien. In december en januari volgt de opbouw van de andere twee molens. Zoals het er nu naar uitziet gaan we het nieuwe jaar – 2022 – goed in, met onze eigen heldergroene Arnhemse windenergie”, zegt Derk te Bokkel, directeur van Windpark Koningspleij BV.

Windpark Koningspleij

Windpark Koningspleij is een initiatief van Rijn en IJssel Energiecoöperatie, Prowind en Pure Energie. Drie van de vier windturbines zijn een burgerinitiatief. De vierde windturbine wordt ontwikkeld door Pure Energie. De vier windturbines komen in een lijnopstelling langs de Pleijroute (N325) te staan.

Het windpark valt binnen het bestemmingsplan ‘Windpark en zonneveld Koningspleij’ voor 4 windturbines en een zonnepark van 8,5 hectare op Koningspleij Noord, aan de Arnhemse Kleefse Waard. Het windpark zal naar verwachting 34,5 miljoen kWh opwekken, dit is genoeg om het equivalent van 11.000 huishoudens te voorzien van energie. Bron: Windpark Koningspleij

Tags: , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.