Eerste torendeel voor Windpark Nij Hiddum-Houw staat

| 27 januari 2022
Start opbouw windturbines Windpark Nij Hiddum-Houw

Bron: Loonstra Renewable Energy

De opbouw van de windturbines van Windpark Nij Hiddum-Houw in de provincie Friesland is in volle gang. Gisteren werd de allereerste torendeel afgesloten. Het windpark met een opgesteld vermogen van 42 MW zal naar verwachting in de tweede helft van 2022 de eerste groene elektriciteit leveren. 

De eerste torenonderdelen arriveerden eerder deze maand bij het Windpark Nij Hiddum-Houw. Hiermee kon er gestart worden met de opbouw van de turbines.

De benodigde onderdelen worden aangevoerd per vrachtwagen. Voor dit transport zijn geen bijzondere aanpassingen aan de wegen en bermen nodig. Er zijn negen torendelen nodig per windturbine. Later dit jaar volgt ook de aanvoer van de grote turbineonderdelen. Ventolines verzorgt als project manager de bouwbegeleiding.

Windpark Nij Hiddum-Houw

Windpark Nij Hiddum-Houw is gelegen bij de kop van de Afsluitdijk. Het betreft een opschalingsproject (repowering) waarbij zestien Vestas windturbines met een totaal opgesteld vermogen van ongeveer 5 MW worden vervangen door negen Enercon E136 EP5 met elk 4,65 MW vermogen.

De initiatiefnemers van het windpark zijn Vattenfall en Gooyum-Houw BV, een samenwerkingsverband van 45 particulieren en bedrijven uit de omgeving.  Vattenfall is eigenaar van 4 windturbines en Gooyum-Houw van de overige 5 windturbines. In december 2020 werd door de initiatiefnemers groen licht gegeven voor het project. Afgelopen jaar in augustus werd de eerste heipaal geslagen. Bron: Windpark Nij Hiddum-Houw

Tags: , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.