Europese windorganisatie lanceert online info hub over gevolgen COVID-19

| 27 maart 2020

Met de dynamische ontwikkelingen en effecten van COVID-19 op alle lagen binnen de verschillende samenlevingen heeft WindEurope, de Europese windorganisatie, voor de windindustrie een online hub gelanceerd waar de effecten van dit corona virus op de toeleveringsketen, wijzigingen in regelgeving en overheidsmaatregelen worden verzameld.

Volgens WindEurope is het van belang dat de bouw van nieuwe projecten en het onderhoud aan bestaande projecten blijven doorgaan om het elektriciteitsaanbod te blijven garanderen. Op dit moment is volgens de windorganisatie nog in 96% van de constructiesites in Europa doorgewerkt. Met name in Italië en Spanje zijn enkele projecten stopgezet.

De beperkingen in vrije handel van goederen en werkkrachten heeft echter effect op de hele Europese toeleveringsketen. Zo ook de onzekerheid in het energiebeleid en de gehele economie. De hub verzamelt de impacts op de windindustrie en hoe de verschillende overheden hier mee omgaan. WindEurope krijgt hierbij steun van de nationale windorganisaties.

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.