Greenchoice neemt alle PPA’s over van De Vrije Energie Producent

| 27 juli 2023

Greenchoice neemt alle Power Purchase Agreements (PPA’s) van energieleverancier De Vrije Energie Producent (DVEP) over. Hiermee komt een einde aan de onzekerheid als gevolg van de aankondiging van DVEP van eerder dit jaar om te stoppen met de (Europese) energie-activiteiten.

In april dit jaar informeerde DVEP haar klanten over het besluit te stoppen met haar energie-activiteiten en te zoeken naar een oplossing voor haar lopende contracten en verplichtingen. Ten aanzien van de PPA’s van DVEP is die oplossing gevonden: per 1 januari 2024 neemt Greenchoice alle PPA-contracten over.

Hiermee waarborgt Greenchoice voor de energieproducenten van wind- en zonne-energie die overgaan naar Greenchoice de continuïteit en leveringszekerheid en versterkt het zijn eigen positie in de markt voor opwek van wind- en zonne-energie verder.

De contractvoorwaarden en vergoedingen blijven gelijk. Op deze manier verandert er behalve de contractpartij niets voor de producenten. Greenchoice zal zich inspannen om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Producenten met een aflopende PPA worden door Greenchoice de komende tijd benaderd met een nieuw aanbod. De overname staat los van de leveringsovereenkomsten van DVEP met zakelijke afnemers van elektriciteit en gas.

Overname past perfect in de strategie voor ‘klimaatpositiviteit’

De overname zorgt ervoor dat ruim 250 aansluitingen van energieproducenten van duurzame energie met een gezamenlijk opgesteld vermogen van meer dan 400 MW elektriciteit gaan leveren aan Greenchoice.

De overname help Greenchoice tevens de transitie naar een 100% duurzame energievoorziening verder te ontwikkelen en een nog breder productaanbod voor producenten te kunnen aanbieden. Het energiebedrijf, dat onlangs aangaf ondanks hogere risico’s 2022 met een solide financieel resultaat af te hebben gesloten, geeft aan fors te investeren in zijn dienstverlening richting energieproducenten van duurzame energie. Zo heeft het bedrijf sinds maart 2022 een deelneming in Green Energy Storage B.V. (GES) die batterijprojecten realiseert en lanceerde het Everday de nieuwe aanbieder van solar asset management (optimalisatie van zonnestroomsystemen). Bron: Greenchoice

Tags: , , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.