Grootste offshore windveiling in de VS levert 4,37 miljard USD op

| 27 februari 2022
Grootste offshore windveiling in de VS levert 4,37 miljard USD op

Bight Wind won het grootste gebied. Bron: RWE

Afgelopen vrijdag maakte het Ministerie van Binnenlandse Zaken van de VS de resultaten bekend van de New York Bight offshore windveiling. Met zes offshore windontwikkelingsgebieden en een totale opbrengst van $ 4,37 miljard uit lease contracten, is dit de meest concurrerende offshore energie-leaseverkoop in de geschiedenis van de VS. 

De leaseveiling omvatte zes leasegebieden met in totaal meer dan 488.000 acres in de New York Bight, voor de kusten van New York en New Jersey, en hebben de potentie om tot 7 GW aan opgesteld vermogen te realiseren. Bij de leaseveiling konden de bieders slechts één leasinggebied winnen. Een winnend bod verleent de rechten om het leasegebied te ontwikkelen en deel te nemen aan de komende afneemveilingen in de staat New York, waarvan de eerste later dit jaar wordt verwacht.

Winnaars

De (voorlopige) winnaars zijn, in volgorde van grootte van gebied:

Bight Wind LLC , een joint venture tussen RWE Renewables en National Grid, was de grootste bieder en betaalde $ 1,1 miljard voor het gebied OCS-A 0539 gebied voor de kust van Long Beach Island, New Jersey. Dit gebied omvat 125.964 acres en heeft het potentieel om ongeveer 3 GW aan capaciteit te herbergen. Verwacht wordt dat het project tegen het einde van dit decennium operationeel zal zijn.

Attentive Energy LLC, een joint venture tussen EnBW en TotalEnergies, is de winnaar van het op één na grootste (84,332 acres) en met $ 795 miljoen één na duurste gebied.

Invenergy Wind Offshore LLC won het gebied OCS-A 0542 voor voor $ 645 miljoen. Dit gebied heeft een oppervlakte van 83,976 acres.

Atlantic Shores Offshore Wind Bight, LLC, de biedende entiteit die Atlantic Shores Offshore Wind, de 50-50 joint venture tussen Shell New Energies US en EDF Renewables, vertegenwoordigt, won de leaseovereenkomst voor het gebied OCS-0541 voor $ 780 miljoen. Dit gebied zou ongeveer 1,5 GW aan opgesteld vermogen kunnen huisvesten.

OW Ocean Winds East LLC won het gebied OCS-A 0537 voor $ 765 miljoen. OW Ocean Winds East is een partnerschap tussen Ocean Winds, een internationaal bedrijf voor offshore windenergie dat is opgericht door EDP Renewables en ENGIE (50:50) en het in New York gevestigde Global Infrastructure Partners, een onafhankelijke beheerder van infrastructuurfondsen.

Mid-Atlantic Offshore Wind LLC, een onderneming die eigendom is van het Copenhagen Infrastructure Partners CI IV fonds, won de leaseovereenkomst voor het kleinste gebied, OCS-A 0544, voor $ 285 miljoen.

Alvorens de vergunningen definitief worden toegekend, zullen het ministerie van Justitie en de Federal Trade Commission de veiling aan een onderzoek onderwerpen om na te gaan of er geen sprake van concurrentieverstorend gedrag is. De voorlopige winnaars zullen de winnende biedingen moeten betalen en een financiële zekerheid moeten verstrekken aan het Bureau of Ocean Energy Management (BOEM).

Offshore wind doelstelling Biden-regering

De veiling is de eerste leaseverkoop van offshore windenergie onder president Joe Biden. De regering-Biden wil tegen 2030 30 GW offshore windenergie realiseren. De regering heeft al aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het opzetten van een pijplijn van projecten. De eerste twee commerciële offshore windprojecten zijn al in aanbouw: het 800 MW Vineyard Wind-project en het 130 MW South Fork Wind-project.

BOEM verwacht tegen 2025 ten minste 16 plannen, met een potentieel gezamenlijk vermogen van meer dan 22 GW, voor de bouw en exploitatie van commerciële offshore windparken te zullen beoordelen. Bovendien heeft secretaris Haaland afgelopen najaar een nieuw leasingtraject aangekondigd, waarbij tot 2025 zeven potentiële leaseverkopen zijn geïdentificeerd, waaronder de New York Bight en offshore de Carolinas en Californië later dit jaar, gevolgd door leaseverkopen voor de Centrale Atlantische Oceaan, de Golf van Maine, de Golf van Mexico, en offshore Oregon. Bron: Doi.gov

Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.