Heerema’s Aegir start volgende fase installatiewerkzaamheden in Taiwanees offshore wind project

| 27 mei 2022

Bron: Heerema

Heerema’s heavy lift schip Aegir heeft onlangs de installatie van jacket funderingen voor het Greater Changhua 2a windpark afgerond. Het installatieschip is nu bezig voor het windpark Greater Changhua 1.

Heerema voert de activiteiten uit in opdracht van het Deense energiebedrijf Ørsted. Heerema won het contract in augustus 2019. Behalve het transport en de installatie van 111 turbine funderingen is Heerema ook verantwoordelijk voor de installatie van twee grote offshore onderstations, onshore marshalling services en de zeebodem voorbereidingen en scour protection. Heerema rondde het installatiewerk voor de onderstations eind 2021 af.

In de Changhua 1 & 2a windparken, gelegen op 35-60 km uit de kust van Changhua County, komen 111 Siemens Gamesa offshore windturbines van het type SG8.0-167DD te staan. De eerste hiervan werd vorige maand geplaatst en levert stroom.

Het vermogen komt hiermee op 900 MW. Het is hiermee het eerste grootschalige en ver offshore gelegen windpark in Taiwan. Eind november vorig jaar verkocht Ørsted 50% van zijn belang in de Greater Changhua 1 project (605 MW) aan Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) en Cathay PE.

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.