Lego investeert 534 miljoen euro

| 27 februari 2012
bron: Groene Courant

Lego heeft bijna een derde van de aandelen in een Duits offshore windpark aangekocht. Door de investering mag Lego een certificering voeren waarmee het bedrijf kan laten zien dat het windenergie gebruikt.

Lego is een familiebedrijf en heeft een derde van de aandelen gekocht van een Duits offshore windpark. Door deze investering mag Lego een certificering voeren. Hieruit blijkt dat het bedrijf windenergie gebruikt.

Lego (Kirkbi A/S) investeert 534 miljoen euro in “Borkum Riffgrund 1 windpark” van Dong Energy. Het project zal in 2015 operationeel zijn en 277 MW energie opwekken. Het bedrijf zal door deze investering voldoen aan de doelstelling om meer energie te produceren dan dat het consumeert tot 2020.

“Verder zorgt dit ook voor een lange termijn investering voor ons met een redelijk inkomen.”, aldus topman Thorup Sorensen. De energie zal niet direct aan Lego worden geleverd. Het windpark zal worden aangesloten op het Duitse elektriciteitsnetwerk. De fabrikant van bouwsteentjes heeft juist fabrieken staan in Denemarken, Mexico, Tsjechië en Hongarije.

Category: Bedrijven, Wereldwijd, Windenergie

Reacties zijn gesloten.