Locatie Dedemsvaart weer uitgesteld

| 27 januari 2009
bron: De Stentor

De Stentor meldt dat de plannen voor de komst van windmolens in het grensgebied van Dedemsvaart-Zuid en de gemeente Ommen moeten wachten op nieuwe regels van de landelijke overheid.

De Raad stemde wel voor verdere uitwerking van het plan, maar nam een amendement met beperkingen aan. Voordat de plannen kunnen worden uitgewerkt, zijn er nieuwe regels van de landelijke overheid nodig. Het gaat dan om mogelijke grotere afstanden tussen windmolens en woningen. De nieuwe normen van minister Cramer van VROM worden dit voorjaar verwacht. Mocht dat langer duren, dan willen de politieke partijen in Hardenberg daar op wachten vanwege de volksgezondheid. De gedachte is namelijk dat het laagfrequent geluid van de bladen zorgt voor verstoring van de nachtrust en overige gezondheidsproblemen. Een ander punt in het aangenomen amendement kan betekenen dat de windturbines aan de Verlengde Elfde Wijk komen.

Het aantal inwoners van de gemeente Hardenberg dat aan het geluid wordt blootgesteld, telt namelijk zwaar mee bij de uiteindelijke locatiekeuze. Plaatsing bij Rheezerveen lijkt daarmee af te vallen, zoals eerder de locatie bij camping ’t Stoetenslagh al niet de voorkeur kreeg. In 2005 stond windenergie al op de politieke agenda in Hardenberg, maar eind 2005 werd de beslissing door de gemeenteraad voor twee jaar opgeschort.

Category: Windenergie, Windmolens, Windparken

Reacties zijn gesloten.