Marlies Sikken aangesteld als nieuwe directeur Windpark Krammer

| 27 maart 2021
Marlies Sikken wordt de nieuwe directeur van Windpark Krammer

Marlies Sikken

Marlies Sikken is aangesteld als nieuwe directeur van het onshore windpark Krammer. Vanaf 1 april volgt Sikken Tijmen Keesmaat op die sinds 2013 als directeur betrokken was bij de ontwikkeling en bouw van het project met een vermogen van 102 MW.

Marlies Sikken (1976) is sinds 2008 actief in de energiesector bij Nuon, later Vattenfall. En vanaf 2015 werkt zij in de windenergiesector, eerst als manager van een wind engineering team en de laatste jaren als directeur HR & HSE Wind voor de internationale tak van Vattenfall. Sikken heeft een bedrijfskundige achtergrond en werkte eerder bij KPMG in Nederland en Spanje. Daarnaast is zij werkzaam in verschillende raden van toezicht.

Windpark Krammer

Windpark Krammer bestaat uit 34 Enercon E-115 windturbines met een vermogen van 3 MW langs de ‘Philipsdam’ dijken aan het Zeeuwse Krammer meer. Het windpark is sinds maart 2019 operationeel. 60% van het windpark is in handen van twee coöperaties, Deltawind en Zeeuwind, met zo’n 5.000 leden, waarmee het op dat moment het grootste burgerinitiatief van Nederland is. De overige 40% was eigendom van Enercon, maar de aandelen werden onlangs overgenomen door het Franse bedrijf Kallista Energy.

Marlies Sikken: “Windpark Krammer is een fantastisch voorbeeld van hoe burgerparticipatie de energietransitie kan versnellen. Een windpark van, voor en door de regio op een unieke plek. Ik kijk er naar uit mijn steentje te kunnen bijdragen aan het verdere succes van dit mooie park.”

Jan Willem van der Graaf was als voorzitter van de raad van commissarissen verantwoordelijk voor de zoektocht naar een nieuwe directeur. “Tijmen Keesmaat heeft een indrukwekkende en leidende rol gespeeld bij het ontwikkelen en opstarten van Windpark Krammer. Wij danken hem zeer voor de energieke aanpak waarmee hij Krammer mede tot stand heeft gebracht. En in Marlies Sikken hebben we een zeer goede opvolger gevonden. Haar kennis en ervaring brengt ons een inspirerende aanvoerder van het Krammerteam. Zij gaat ervoor zorgen dat Krammer optimaal blijft opereren. Daarnaast is zij zich bewust van het belang van balans tussen windpark, omgeving en natuur. Haar enthousiasme om al deze aspecten te waarderen en te combineren geeft ons veel vertrouwen. Wij wensen haar alle succes.”

Tijmen Keesmaat gaat zich als directeur bij Green Trust weer volledig bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe duurzame energieprojecten: “Ik ben ongelooflijk trots op Krammer, ik zal er altijd met heel veel plezier op terugkijken. En we hebben daar zoveel ervaring opgedaan en zo veel geleerd dat ik ook heel blij ben dat ik nu weer tijd krijg die ervaring om te zetten in nieuwe projecten. De oplossing voor de energietransitie ligt voor een belangrijk deel bij de samenwerking met lokale coöperaties. En daar heb ik nu weer meer tijd voor. Daar kijk ik naar uit.” Bron: Windpark Krammer

Tags: , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.