Middelharnis behoudt regie windenergie

| 27 oktober 2016

De gemeente Goeree-Overflakkee (Middelharnis) heeft vandaag een aangepaste overeenkomst met de provincie Zuid-Holland ondertekend. Goeree-Overflakkee behoudt de bevoegdheid om omgevingsvergunningen te verlenen aan exploitanten van windturbines.

Eind 2014 is die afspraak gemaakt en wordt nu gecontinueerd en uitgebreid met de opschaling van bestaande windparken naar vernieuwde. Dit valt normaliter onder de provinciale bevoegdheid maar is nu een taak van de gemeente. Bovendien blijft de gemeente regie voeren over ontwikkelingen met betrekking tot windenergie op Goeree-Overflakkee.

Op Goeree-Overflakkee komt 225 Megawatt aan windenergie. Dit aantal is afkomstig van de al bestaande windturbines, aangevuld met de nog te plaatsen windturbines. De locaties zijn: Noordrand, Polder Van Pallandt (windpark Haringvliet GO), Anna Wilhelminapolder (nieuw te realiseren), Park Piet de Wit (bestaande opstelling) en Battenoert (uitbreiding bestaande opstelling).

Voor drie plaatsingsgebieden zijn al diverse informatiebijeenkomsten georganiseerd voor de omwonenden en andere geïnteresseerden. Het plan voor de polder Van Pallandt is op dit moment het meest concreet en ligt tot en met dinsdag 1 november ter inzage. In deze polder zijn zes nieuwe windturbines voorzien.

Bron: gemeente Middelharnis

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties (2)

Trackback URL | Reacties RSS Feed

  1. Robert Koster schreef:

    Ter info: de gemeente Middelharnis bestaat na een gemeentelijke herindeling niet meer. Het eiland kent nog één gemeente, namelijk Goeree-Overflakkee.