Nieuw Europees consortium kijkt naar bevordering duurzame energie met effectieve bescherming van natuur

| 27 juni 2024

Een nieuw Europees consortium gevormd van Europa’s toonaangevende ecologische adviesbureaus is opgericht met als belangrijkste doel een verantwoorde ontwikkeling van duurzame energie mogelijk te maken en tegelijkertijd de natuur te beschermen.

De oprichters van dit European Renewable Energy & Wildlife Consortium (ERWC) zijn Waardenburg Ecology en haar dochteronderneming BESE (Nederland), Écosphère en haar dochterondernemingen TBM Environment en Somme (Frankrijk), Oikon en haar co-partner Supernatural (Kroatië), en Nature Conservation Consultants (NCC) en haar dochteronderneming Marine Biodiversity Surveys – MBS (Griekenland). Samen hebben zij uitgebreide expertise op het gebied van de ontwikkeling van wind- en zonne-energie en de impact ervan op de natuur.

Met deze unieke strategische partnerschap zullen de bedrijven de samenwerking op het gebied van studies naar duurzame energie naar een hoger niveau tillen, kennis en personeel uitwisselen, uniforme kwaliteitsnormen en onderzoeksprotocollen opstellen en een samenhangende Europese strategie aanbieden. ERWC is toegewijd aan het bevorderen duurzame energie projecten en tegelijkertijd te zorgen voor effectieve bescherming van natuur middels hoogwaardig ecologisch onderzoek.

“Met de snelle groei van offshore wind en andere duurzame ontwikkelingen in heel Europa, is er een grote behoefte aan hoogwaardig ecologisch onderzoek en advies en internationale samenwerking”, zegt dr. Wouter Lengkeek, wetenschappelijk directeur van Waardenburg Ecology, dat zal dienen als de administratieve hub van het ERWC. “Door onze vaardigheden en ervaring te combineren, kan het ERWC deze vitale energieprojecten waarborgen en de hoogste normen handhaven voor het beoordelen en tegengaan van ecologische effecten.”

Het ERWC levert aanzienlijke voordelen op voor een verantwoorde inzet van duurzame energie. Dit is essentieel voor het behalen van de klimaatdoelstellingen en biodiversiteitsambities. ERWC zal consistente normen invoeren om de effecten op natuur en de biodiversiteit te evalueren en te beperken, en tegelijkertijd Europese kwaliteitsrichtlijnen vaststellen voor ecologisch onderzoek in energieprojecten.

Naast het combineren van hun technische capaciteit en specialistische kennis, zien de ERWC-partners mogelijkheden om grotere contracten voor duurzame energie aan te gaan die internationale ervaring en -middelen vereisen. Kansen die passen bij het doel en de ambities van deze bedrijven om als toonaangevende ecologen voorop te lopen. Bron: Waardenburg Ecology

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Ecologie, Windenergie

Reacties zijn gesloten.