Nordex herstart gondelproductie in fabriek in Iowa VS

| 27 juni 2024

Nordex Group kondigde vandaag aan dat het de productie van gondels zal herstarten in zijn productiefaciliteit in West Branch, Iowa, Verenigde Staten (VS). Het besluit past bij de ambitie van Nordex om de lokale productie in de Verenigde Staten (VS) uit te breiden.

© Nordex Group

Nordex zal in de Iowa-faciliteit gondels gaan produceren voor zowel de huidige N163 turbinevariant als een product dat specifiek is afgestemd op de Amerikaanse markt. Nordex had de faciliteit na opschorting van de gondelproductie gereedgehouden voor een herstart. Het bedrijf geeft aan in de tweede helft van 2024 de wervings- en trainingsprocessen te starten.

“De productie van gondels in de VS vertegenwoordigt een belangrijke volgende stap in de uitbreiding van lokale inkoop en onze productieaanwezigheid in Noord-Amerika, wat een belangrijk element is van de groeistrategie van het bedrijf voor de regio”, legt José Luis Blanco, CEO van de Nordex Group, uit. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf al aan zich steeds meer op Noord-Amerika te gaan richten om te kunnen profiteren van de verwachte groei op de Amerikaanse en Canadese markt.

Productie vanaf H1 2025

Vanaf de eerste helft van 2025 zal de productiecapaciteit worden opgevoerd in lijn met de ontwikkeling van de ordervolumes. De productiecapaciteit zal volgens de planning meer dan 2,5 GW per jaar bedragen en hierdoor zorgen voor meer nieuwe banen in de VS, zo meldt Manav Sharma, CEO van de Noord-Amerika divisie. Bron: Nordex

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.