Nu ook (wind) boeren de gebeten hond bij protest windpark Meeden

| 27 augustus 2014

Tijdens een emotionele informatiebijeenkomst in het dorpshuis van Meeden bleek dat de strijd tegen de windmolen in Meeden zich verhard. Inwoners en actiegroep Storm Meeden richten hun pijlen niet alleen op gedeputeerde William Moorlag maar nu ook op boeren die hun grond beschikbaar stellen.

Tijdens de bijeenkomst richtten leden van actiegroep Storm Meeden zich expliciet tot de boeren. “Meedenaren die hier aan meewerken kiezen uitsluitend voor hun eigen portemonnee en hebben schijt aan de rest van het dorp”, werd er gezegd. Maar daarbij kiezen ze ook voor sociaal isolement, want dit dorp zal ze uitkotsen’, zei Sieb van der Velde van Storm Meeden. De uitspraak van Van der Velde werd met gejuich ontvangen door een groot deel van de bezoekers.

Tijdens de avond presenteerde gedeputeerde William Moorlag (PvdA) nieuw onderzoek waaruit blijkt dat windmolens bij het dorp regionaal gezien de beste optie is. In het nieuwe plan (zesde variant) zouden nog duizend woningen mogelijk hinder ondervinden van de windmolens, terwijl dat bij voorgaande plannen ruim vierduizend was: ‘U schiet daar als inwoner van Meeden weinig mee op, maar als provinciebestuurder heb ik ook rekening te houden met andere belangen’.

Moorlag is dan ook vastberaden om de zesde variant aan te bevelen bij Minister Kamp (VVD). De inwoners van Meeden willen daar niets van weten. Bob van der Heuvel van Storm Meeden noemt de koers van de gedeputeerde ‘een oorlogsverklaring’. Ook Lies Zondag van actiegroep Tegenwind N33 trok fel van leer. Na een vlammend betoog, gevolgd door een staande ovatie barstte ze in huilen uit in de armen van het Veendammer raadslid Pé Langen.
meeden2

Klik hier voor meer informatie en de video.

Bron: RTV Noord

Tags: , , , , , ,

Category: Bedrijven, Electriciteit, Groene energie, Onshore windparken, Onshore windparken, Overheid, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.