Principle Power breidt drijvende wind productportfolio uit

| 27 september 2023

Principle Power, specialist op het gebied van drijvende windenergie, heeft haar WindFloat-productportfolio uitgebreid met twee volledig geïndustrialiseerde producten.

Het gaat om het bestaande WindFloat buisvormige ontwerp – nu WindFloat T genoemd – en de nieuwe oplossing op basis van platte panelen en pontons, bekend als de WindFloat F.

WindFloat F

Het nieuwe ontwerp combineert de flat panel-architectuur, die veel wordt gebruikt in de scheepsbouw en olie & gas, met bewezen technologie van de WindFloat T. Het ontwerp heeft dezelfde 3-kolommen architectuur en een verbeterd ‘hull-trim’ systeem.

Meer specifiek is de WindFloat F ontworpen voor ultradiepe integratie van windturbines in havens tot 9 meter ondiep. Het extra drijfvermogen van de pontons minimaliseert ook de kolomdiameter en voetafdruk, wat meer opties creëert binnen toeleveringsketens.

De WindFloat F biedt daarmee projectontwikkelaars een gestandaardiseerd, robuust en eenvoudig ontwerp dat geautomatiseerde productie van subcomponenten mogelijk maakt in bestaande Tier 1 en Tier 2 productiefaciliteiten.

Door gebruik te maken van 12 jaar operationele ervaring zijn beide WindFloat-producten klaar voor de markt, geschikt voor de volgende generatie offshore windturbines en zullen ze een integrale rol spelen in de bredere industrialisatievisie van het bedrijf voor drijvende wind.

Het groeiende WindFloat®-productportfolio zal een sleutelrol spelen in de industrialisatievisie van Principle Power, genaamd “300×30” – de wereldwijde strategie van het bedrijf om de levering van 300 drijvende windturbines tegen 2030 mogelijk te maken, waardoor de industrie het tijdperk van de gigawatt-schaal ingaat.

Op dit moment heeft het bedrijf 75 MW operationeel en 30 MW in aanbouw. Het bedrijf heeft zich verzekerd van exclusiviteit om WindFloat®-technologie te leveren aan projecten op commerciële schaal met in totaal 10 GW aan projecten in ontwerpcontact en ondersteunt klanten bij het leveren van een multi-GW portfolio van kostenconcurrerende drijvende windprojecten wereldwijd. Bron: Principle Power

Tags: , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.