Regels provincie Noord-Holland remmen windenergie plannen Amsterdam

| 27 juli 2015

Politici uit Noord-Holland vinden dat gemeenten de ruimte moeten krijgen om nieuwe windmolens te plaatsen. Amsterdam is afhankelijk van ondernemers die willen investeren in windenergie en bovendien van vergunningen.

Rondom het Westelijk Havengebied van de hoofdstad zijn tal van plekken waar windturbines kunnen staan. En enthousiaste ondernemers zijn er ook. De provinciale regels frustreren echter aldus De Parool.

Tussen de rokende fabriekspijpen en hijskranen zullen weinig mensen klagen over horizonvervuiling. Onder die initiatiefnemers bevinden zich het Havenbedrijf en coöperatie NDSM-Energie, een club van enthousiaste bedrijven op de NDSM-werf. Zij willen zelfs een deel van de energie goedkoop beschikbaar stellen aan omwonenden. Een win-winsituatie.

Er bestaan landelijke regels voor het plaatsen van windmolens. Die houden rekening met veiligheid, afstand en geluid en bieden ruimte voor inspraak voorafgaand aan het uitgeven van een vergunning. Maar de bestuurders in het provinciehuis kozen ervoor om hier bovenop voor Noord-Holland eigen regels te maken.
Amsterdam

Lees meer

Bron: De Parool

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.