Reimert Bouw en Infrastructuur gecontracteerd voor herontwikkeling Windpark Jaap Rodenburg

| 27 januari 2020

© Reimert

Vattenfall heeft lokale ondernemer Reimert Bouw en Infrastructuur (Reimert) de opdracht gegund voor bouwactiviteiten in haar Windpark Jaap Rodenburg in Almere Pampus dat herontwikkeld wordt.

De herontwikkeling en bouw van het windpark uit 2000 met een nominaal vermogen van ongeveer 1,6 MW is een initiatief van Vattenfall en de lokale energiecoöperatie Almeerse Wind. De 10 huidige oranjerode windturbines die op circa 1.500 meter afstand van huidige woonbebouwing in Poort staan hebben een 67 m ashoogte en 100 m tiphoogte. Deze turbines worden vervangen door grotere turbines met een ashoogte van circa 90 meter en een maximale tiphoogte van 150 meter.  De nieuwe windturbines moeten stroom gaan leveren voor ongeveer 29.140 huishoudens, dat is meer dan een verdubbeling van de huidige capaciteit.

Reimert verricht het werk dat vooraf gaat aan de plaatsing van de windmolens zelf, zoals de aanleg van de wegen op de bouw site en de bouw van de fundamenten, kraanopstelplaatsen en de 2 inkoopstations. In de komende maanden eerst gestart met het afbreken van de huidige windturbines. Deze krijgen naar verwachting een tweede leven in Oost-Europa. Het bedrijf denkt voor de start van de zomer te beginnen met de aanleg van het nieuwe windpark. Dit zal ongeveer een jaar in beslag nemen. In de lente van 2021 wordt begonnen met de installatie van de turbines zelf. Almeerse Wind zal bij oplevering 2 turbines in bezit hebben. Bron: Reimert.

 

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Onshore windparken, Windparken

Reacties zijn gesloten.