Ruim helft van totale energieverbruik in de zorg opgewekt door wind

| 27 februari 2019

Sinds 1 januari zijn meer dan 300 zorgorganisaties overgestapt naar duurzame elektriciteit. Samen nemen ze via een overeenkomst tussen Intrakoop, de inkoopcoöperatie voor de zorg, en Eneco 1,1 miljard kWh aan elektriciteit af opgewekt via windenergie. Dat is ruim de helft van het totale energieverbruik in de zorg.

De overstap naar stroom via windenergie is het resultaat van een eerdere (Europese) aanbesteding naar elektriciteit, uitgeschreven door Intrakoop en gewonnen door Eneco. Naast de bewuste keuze voor groen, profiteren zorgorganisaties ook van lagere leverancierskosten via de Intrakoop-overeenkomst. Bovendien draagt Eneco bij aan Social Return on Investment (SROI) door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam aan werk te helpen. Niet alleen nemen zij zelf mensen in dienst, maar ze leggen ook een verplichting op aan organisaties waar zij inkopen. Vijf procent van de leverancierskosten wordt ingezet voor SROI.

In oktober vorig jaar hebben 132 partijen uit de zorg (inclusief Intrakoop), overheid en bedrijfsleven de Green Deal Duurzame zorg voor een gezonde toekomst ondertekend. Zij hebben daarin afspraken gemaakt om de zorg duurzamer te maken en bij te dragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot. De zorg kijkt naast windenergie ook naar investeringen in LED-verlichting en zonnepanelen. Bron: Intrakoop

Tags: , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.