RWE voegt met afronding overname Norfolk-projecten 4,2 GW aan geplande offshore windcapaciteit toe

| 27 maart 2024

RWE heeft de eind december aangekondigde overname van de drie Norfolk offshore windprojecten van Vattenfall in het Verenigd Koninkrijk afgerond. Het energiebedrijf voegt hiermee 4,2 GW aan gepland offshore windcapaciteit toe.

Bron: RWE

Het betreft de drie projecten – Norfolk Vanguard West, Norfolk Vanguard East en Norfolk Boreas – elk met een geplande capaciteit van 1,4 GW. De projecten liggen 50 tot 80 kilometer uit de kust van Norfolk in East Anglia. De drie ontwikkelingsprojecten hebben al zeebodemrechten, netaansluitingen, Development Consent Orders en alle andere belangrijke vergunningen.

Als onderdeel van de transactie gaat ook de meerderheid van het Norfolk-team van Vattenfall over. Als leden van RWE’s wereldwijde offshore windteam zullen zij de oplevering van deze projecten voortzetten in het kader van RWE’s Growing Green investerings- en groeiplannen. Alle drie de Norfolk-projecten zullen naar verwachting in dit decennium in bedrijf worden genomen.

De projecten Norfolk Vanguard West en Norfolk Vanguard East zijn het verst gevorderd en hebben de inkoop van de meeste belangrijke onderdelen zeker gesteld. De volgende mijlpaal in de ontwikkeling van de projecten Norfolk Vanguard West en Norfolk Vanguard East is het verkrijgen van een Contract for Difference (CfD) op een van de komende veilingen.

RWE zal de ontwikkeling van het Norfolk Boreas-project, dat eerder was stopgezet, hervatten. Als volgende stap zal het RWE Norfolk-team werken aan het verkrijgen van voorkeursleverancierovereenkomsten voor alle belangrijke componenten, waarna het project op een later tijdstip zal deelnemen aan een CfD-veiling.

Het VK speelt een sleutelrol in de strategie van RWE om zijn offshore windportfolio te laten groeien.
RWE exploiteert al 10 offshore windparken in het VK. Met inbegrip van de drie Norfolk offshore windprojecten van Vattenfall, ontwikkelt het bedrijf negen offshore windprojecten in het VK, die een gecombineerde potentiële geïnstalleerde capaciteit van ongeveer 9,8 GW vertegenwoordigen, waarbij het pro rata aandeel van RWE 7 GW bedraagt. Bovendien is RWE bezig met de bouw van het 1,4 GW Sofia offshore windproject in de Noordzee voor de oostkust van het VK. RWE heeft op dit moment 19 operationele offshore windparken. Het doel van het bedrijf is om zijn wereldwijde offshore windcapaciteit te verdrievoudigen van 3,3 GW vandaag naar 10 GW in 2030. Bron: RWE

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.