SDE subsidie voor burgerwindpark Nijmegen

| 27 augustus 2015

Het ministerie van Economische Zaken heeft SDE-subsidie (Stimulering Duurzame Energievoorziening) toegekend aan Windpark Nijmegen-Betuwe.

“Dit is de laatste stap in de voorbereidingsfase van het windpark. In het voorjaar 2016 wordt  gestart met de bouw van vier windturbines in Nijmegen-Noord. Op 1 november 2016 moeten de molens draaien en groene, lokaal opgewekte energie gaan leveren aan 7.100 Nijmeegse huishoudens”, aldus een opgetogen projectvoorbereider Pim de Ridder.

De subsidie gaat in per 1 november 2016. Vanaf dat moment ontvangt Windpark Nijmegen-Betuwe voor de duur van 15 jaar een bijdrage van maximaal € 20,8 miljoen via de SDE-regeling. De SDE is een maatregel van de Rijksoverheid om de opwekking van duurzame energie te stimuleren. “De SDE is een productiesubsidie: dat wil zeggen dat je jaarlijks, gedurende vijftien jaar, een financiële bijdrage krijgt voor de stroom die je opwekt.

Hoe meer groene stroom, hoe meer subsidie. in ons geval kan de totale SDE-bijdrage oplopen tot ruim 1 miljoen euro per jaar. Per opgewekte KwH ontvangen we 7,55 eurocent. Dit bedrag komt bovenop de inkomsten die we straks hebben uit de verkoop van onze stroom. De SDE geeft ons windpark daarmee een stevige financiële basis”, legt De Ridder uit.

 

Lees meer

Bron: Windpark Nijmegen-Betuwe

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.