Shell Energy gaat stroom van wind leveren aan huishoudens

| 27 augustus 2021
Conclusion verzorgt OT omgeving Borssele III & IV

© MHI Vestas

Shell Energy mag binnenkort elektriciteit gaan leveren aan kleinverbruikers in Nederland. Het bedrijf heeft hiervoor onlangs toestemming gekregen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De stroom komt onder andere van windenergie.

Shell Energy levert op dit moment al energie aan huishoudens in Groot-Brittannië en Duitsland. Het bedrijf treedt nu ook toe tot de lijst van energieleveranciers die stroom leveren aan Nederlandse huishoudens. Hiervoor moet toestemming worden verleend. De ACM heeft dit op 11 augustus 2021 namens de Minister van Economische Zaken en Klimaat aan Shell Energy Retail BV gegeven.

Stroom van wind, zon en CO2-gecompenseerd gas

De stroom komt van Nederlandse wind- en zonne-energie, en de klant kan kiezen voor CO2-gecompenseerd gas, aldus Shell Energy. De stroom wordt ingekocht op de vrije energiemarkt, ondersteund door de aankoop van ‘Garanties van Oorsprong’.

Naar verwachting kunnen klanten tegen het einde van dit jaar overstappen naar Shell Energy. Zij krijgen dan keuze uit diverse pakketten. Klanten met zonnepanelen kunnen daarbij hun opgewekte energie wegstrepen tegen de energie die zij zelf verbruiken.

Geïntegreerde energie-oplossingen

Klanten die overstappen op Shell Energy profiteren ook van de producten en diensten die Shell levert aan klanten onderweg. Denk hierbij aan een korting voor elektrische rijders bij Shell Recharge-snellaadpunten en voor de installatie van een laadpaal thuis. General Manager bij Shell Energy Nederland Barbara van de Bergh: “De stap om energie te gaan leveren bij mensen thuis past binnen de strategie van Shell om klanten geïntegreerde energie-oplossingen te bieden, zowel thuis als onderweg”.

Betrokkenheid bij Nederlandse windparken

Shell is al actief in Nederland met diverse wind- en zonneparken, zoals het in de Noordzee gelegen windpark Borssele III & IV (in het Blauwwind consortium), het nog te bouwen Hollandse Kust Noord en Egmond aan Zee en een zonnepark in Heerenveen-Zuid. Ook startte Shell eind maart dit jaar met de bouw van een nieuw zonnepark in Sas van Gent-Zuid. Vrijwel alle hernieuwbare energie die Shell op dit moment opwekt met deze wind- en zonneparken, verkopen we op de vrije markt.

In de toekomst wil Shell Energy meer groene stroom gaan leveren die rechtstreeks van Shells eigen hernieuwbare energieparken komt. Bron: ACM en Shell Energy

Tags: , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.