Vestas order voor drijvend offshore windpark Eolmed definitief

| 27 juni 2022

© BW-ideol.com

Vestas heeft de definitieve order van 30 MW ontvangen voor het drijvende offshore windproject Eolmed dat zich 18 km voor de kust van Gruissan en Port-la Nouvelle, Frankrijk, in de Middellandse Zee bevindt.

Vestas was in 2020 al gekozen als voorkeursleverancier voor dit project. De Deense windturbinefabrikant heeft nu de definitieve order bevestigd gekregen.Het contract omvat de levering, het transport, de installatietoezicht en de inbedrijfstelling van drie V164-10.0 MW windturbines.

De turbines zullen in Port-la Nouvelle op drijvende funderingen worden geïnstalleerd en naar hun definitieve locatie worden gesleept. Daar worden ze op een diepte van ongeveer 60 meter op de zeebodem verankerd. Eolmed is een project van een consortium gevormd door Qair, TotalEnergies en BW Ideol.

De levering en inbedrijfstelling van de turbine zijn gepland voor de eerste helft van 2024. Het project omvat ook een Active Output Management (AOM 5000) overeenkomst, voor het onderhoud en de service van het windpark gedurende de komende 15 jaar.

Vestas levert al meer dan tien jaar turbines op drijvende funderingen, waaronder projecten voor de kust van Schotland en Portugal. Met dit project heeft Vestas sinds 1995 wereldwijd meer dan 7 GW aan offshore wind geïnstalleerd. Bron: Vestas

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.