Wieken 20-jarige windmolen kwijtgeraakt in IJsselmeer

| 27 december 2014

Op Tweede Kerstdag kwam Nuon tot de ontdekking dat in het IJsselmeer van een 20 jaar oude NedMicon windturbine de wieken weg waren. Hoe dat kon gebeuren is onduidelijk.

Omdat de wieken waarschijnlijk nog in het water liggen, heeft Rijkswaterstaat het gebied waar de vier windmolens stonden afgezet met boeien. De overige drie windturbines zijn uit voorzorg stilgelegd.In het IJsselmeer bij Medemblik is een windmolen beide wieken kwijtgeraakt. Hoe dat kon gebeuren is niet duidelijk. Het betreft NedMicon windturbines die in 1994 gebouwd zijn, 39 m ashoogte en een 500 kw vermogen.

”De molen is een van de vier windmolens die op een paar honderd meter van de dijk van Medemblik in het IJsselmeer staan”, aldus een woordvoerder van Nuon. ”Het lijkt erop dat de hele kop van de turbine eraf is. Op het moment dat het gebeurde, waren er geen medewerkers van Nuon of andere mensen aanwezig.”

 

nuon

Windpark Medemblik verliest rotorbladen op Tweede Kerstdag


Bron: Nu.nl

Tags: , , , ,

Category: Electriciteit, Groene energie, Offshore windparken, Onshore windparken, Rotorblad, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.