Windpark Kloosterlanden ‘laadt’ nieuwe laadpalen in Deventer

| 27 oktober 2020

Bron: Pure Energie

Leverancier van laadpalen Allego, Deventer Energie Coöperatie en Pure Energie werken samen aan een project voor laadpalen in de gemeente Deventer. In de gemeente zijn 38 laadpalen geplaatst die stroom afnemen van het lokale Windpark Kloosterlanden.

Windpark Kloosterlanden is een samenwerking tussen Pure Energie en de Deventer Energie Coöperatie. Het park langs de A1 is operationeel sinds 2015 bestaat uit twee turbines van Enercon, type E-92 met 2,35 MW vermogen, die jaarlijks zo’n 8,4 miljoen kilowattuur groene stroom opwekken. Dat is vergelijkbaar met het stroomgebruik van ongeveer 3400 huishoudens.

De 38 laadpalen hebben een geschat jaarverbruik van 383.700 kWh, daarmee wordt bijna 250.000 kg aan CO2 bespaard.

“Op al onze laadpunten in ons netwerk verstrekt Allego groene stroom. We zijn daar als CPO (Charge Point Operator) of laadpaal exploitant bijzonder trots op. De combinatie van elektrisch rijden met groene stroom is de manier vandaag de dag om de milieu impact van wegtransport op de grootst mogelijke manier te reduceren. We blijven ons samen met onze partners graag in zetten voor die toekomst.’’ stelt Harold Langenberg, Managing Director Benelux voor Allego.

‘’We zijn enorm trots op de samenwerking met Allego. Voor ons is het een mooie stap om te laten zien wat je allemaal met groene stroom kan bereiken. Duurzaam wonen, werken en ook duurzaam rijden.’’ Aldus Joost Posthuma, Hoofd zakelijk bij Pure Energie.

”Als lokale coöperatie dragen wij graag bij aan schoon rijden op stroom uit ons eigen Deventer windpark.’’ Aldus Guido Bakema van de Deventer Energie Coöperatie.

 

Tags: , , , , , , ,

Category: Onshore windparken

Reacties zijn gesloten.