20 voor en 15 tegen regieplan Emmer windturbines

| 28 november 2014

Het was gisteravond spannend in Emmen. Oppositiepartijen stemden tegen of voor het gemeentelijke regieplan windenergie dat uitgaan van 32 windturbines in de gemeente Emmen. Een 20-tal was voor en 15-tal was tegen de komst van windturbines. Hierbij zaten ook 2 raadsleden van Wakker Emmen die tegen het plan van wethouder Rene van der Weide (ook Wakker Emmen) stemden.

Het gros van de oppositie stemde tegen omdat in zijn ogen belangrijke wijzigingsvoorstellen het niet haalden. Zo was er geen steun voor een plan om de minimumafstand van windmolens tot woongebieden terug te brengen van 1.100 naar 1.000 meter. Ook een voorstel om de samenstelling van een bepaald platform te wijzigen, haalde het niet.

Zoals bekend dient Emmen voor 95,5 megawatt aan windenergie te realiseren op haar grondgebied. Dit zijn 32 windmolens. Medio 2015 moet de gemeenteraad bepalen waar de windmolens precies moeten komen. De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is om de windmolens in eerste instantie voor een bepaalde periode toe te staan.

bp windparken

Bron: DVHN

Tags: , , , ,

Category: Bedrijven, Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Onshore windparken, Overheid, Rotorblad

Reacties zijn gesloten.