ABO Wind verkoopt 514,6 MW onshore windpark in Canada

| 28 juli 2022
ABO Wind verkoopt 514,6 MW onshore windpark in Canada

Omgeving waar het windpark komt. Bron: ABO Wind

De in Duitsland gevestigde duurzame energie ontwikkelaar ABO Wind heeft zijn grootschalige onshore windproject Buffalo Plains in Canada verkocht. De rechten van het project met een vermogen van 514,6 MW zullen overgaan naar een investeerder nadat het de bouwklare status heeft bereikt.

De investeerder wenst voor nu anoniem te blijven maar verwacht eind augustus naar buiten te treden als deze een rapport over de activiteiten in Canada publiceert.

Het onshore windenergieproject Buffalo Plains strekt zich uit over ongeveer 17.500 acres landbouwgrond in particulier bezit in Alberta en is een van de grootste onshore windprojecten in Canada. Het project zal bestaan uit 83 windturbines van het type 6.0-170 van Siemens Gamesa. Deze windturbines hebben elk een ashoogte van 115 meter, een rotordiameter van 170 meter en een vermogen van 6,2 MW.

De Alberta Utility Commission heeft al vergunningen verleend voor de windturbines en voor de aansluiting op het openbare elektriciteitsnet.

Bij voltooiing van het project, naar verwachting eind 2023, zal het windpark 1.500 gigawattuur elektriciteit per jaar opwekken. Hiermee wordt voldoende energie geproduceerd om het equivalent van 240.000 huizen in Alberta van stroom te voorzien.

ABO Wind werkt ondertussen nog aan een aantal andere windenergie-projecten in Canada. Bron: ABO Wind

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.