Borssele 1&2 windturbine buiten werking wegens storing en brand

| 28 oktober 2021
Borssele 1&2 windturbine buiten werking wegens storing en brand

© Ørsted

Energiebedrijf Ørsted meldde op 27 oktober dat één van de turbines van zijn offshore windpark Borssele 1&2 uit de kust van Zeeland een storing en vervolgens brand heeft gehad in de nacelle.

Volgens het bedrijf waren er geen medewerkers aanwezig toen de brand uitbrak en is niemand gewond geraakt. De turbinefabrikant Siemens Gamesa dat alle 94 windturbines met 8 MW vermogen heeft geleverd, onderzoekt in nauwe samenwerking met Ørsted de oorzaak van de storing.

De beschadigde turbine wordt gedemonteerd en Ørsted bekijkt welke onderdelen van de turbine mogelijk hergebruikt kunnen worden. De overige 93 turbines van Borssele 1 & 2 vertonen geen afwijkingen.

Het offshore windpark dat op 6 september haar eenjarig bestaan vierde, blijft draaien, met uitzondering van de beschadigde turbine en twee andere turbines die er direct op zijn aangesloten. Deze twee turbines hebben geen schade opgelopen en vertonen geen afwijkingen. Ørsted werkt eraan om deze twee turbines zo snel mogelijk weer online te krijgen, zo meldt het bedrijf. Bron: Ørsted

Tags: , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.