ENGIE Fabricom-Iemants consortium wint aanbesteding Hollandse Kust (noord) offshore platform

| 28 mei 2020

© TenneT

Een consortium van de Belgische bedrijven ENGIE Fabricom en Iemants gaan het offshore platform leveren voor het Hollandse Kust (noord) windpark. TenneT had hiervoor een aanbesteding uitgezet. De aanbesteding bevat ook de optie voor Hollandse Kust (west alpha) en Hollandse Kust (west beta).

In de Hollandse Kust (noord) windzone komt een windpark met een totaal geïnstalleerd vermogen van minimaal 693 MW tot maximaal 760 MW. Het contract is voor het ontwerp, engineering, productie, levering, transport en installatie van een (onbemande) offshore platform.

Het gaat om zowel de jacket fundering en de topside. De topside zal 45 m (l) x 21 m (b) x 30 m (h) meten en rond de 3000 ton wegen. Het gewicht van de jacket is ongeveer 1650 ton. Op de platforms wordt de 66 kV spanning van de toekomstige windturbines omgezet in 220 kV. Het platform wordt met het land verbonden door twee 3-aderige 220 kV AC exportkabels en waar nodig 1-aderige 220 kW landkabels.

Het platform is het gestandaardiseerde 700 MW offshore aansluitingsconcept dat door TenneT geïntroduceerd is. TenneT bouwt voor het programma 2023 5 identieke platformen die in totaal 3500 MW aan windenergie zullen transporteren naar het vasteland.

Het contract is voor het platform voor Hollandse Kust (noord), met de optie voor Hollandse Kust (west alpha) en Hollandse Kust (west beta).

 

Tags: , , , , , , , ,

Category: Netaansluiting, Windenergie

Reacties zijn gesloten.