Geen ijsafzetting meer op Eneco windparken door Topwind systeem

| 28 juli 2014

Topwind en Eneco Wind B.V. hebben een raamovereenkomst gesloten voor de levering en installatie van het Topwind Ice Prevention System op nieuwe windparken van Eneco in Nederland. Door de preventieve werking van het systeem krijgt ijsvorming op de turbinebladen geen kans en zorgt het voor de maximale veiligheid met minimaal productieverlies.

Topwind heeft reeds op zes windparken van Eneco het Ice Prevention System (IPS) geïnstalleerd. De installaties zijn zonder problemen verlopen en er is geen ijs meer afgeworpen na het installeren van het IPS.
Dirk Cederhout, expert asset manager bij Eneco; “Onze eerste systemen zijn inmiddels drie seizoenen in bedrijf en ik kan stellen dat de IPS systemen doen waarvoor ze geïnstalleerd zijn. De turbines gaan niet onnodig uit bedrijf en gaan stil op moment dat er risico is op ijsvorming. De samenwerking met Topwind wordt als zeer positief ervaren. Met name de flexibele instelling en het zoeken naar oplossingen hebben ons doen besluiten om ook voor nieuwe projecten IPS aan te schaffen”

Het IPS geniet inmiddels internationale bekendheid en is door meerdere turbinefabrikanten geaccepteerd. Het systeem heeft zichzelf bewezen, Topwind krijgt wij elke maand vele aanvragen uit binnen- en buitenland. Topwind is zeer verheugd met de raamovereenkomst met Eneco. Dit geeft gemak en heeft voordelen voor beide partijen, aldus Ruud Kerkhof, ontwikkelaar van het Ice Prevention System.

Klik hier voor meer informatie

ijsafzetting topwind

ijsafzetting topwind 1

Tags: , , , , , , ,

Category: Groene energie, Onderhoud, Onshore windparken, Rotorblad, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.