Global Wind Service wint Windpark Fryslân contract

| 28 december 2020

© GWS

Global Wind Service (GWS) is door Siemens Gamesa Renewable Energy gecontracteerd voor de pre-assemblage, het transport en de installatie van de 89 windturbines voor Windpark Fryslân dat momenteel in het Friese deel van het IJsselmeer wordt gebouwd.

Siemens Gamesa vormt samen met Van Oord Offshore Wind het Zuiderwind consortium dat verantwoordelijk is voor de bouw van Windpark Fryslân. Siemens Gamesa levert 89 van haar SWT-DD-130, 4,3 MW windturbines met een tiphoogte van 180 m, bladen van 63 m en een rotordiameter van 130 m.

GWS, dat wereldwijd onshore en offshore windturbine installatie- en onderhoudsdiensten levert, zal onder meer zorgdragen voor het transport en opslag van componenten, voormontage, offshore installatie en levering van hijsmateriaal.

De pre-assemblage wordt uitgevoerd in de Alaska Haven en de Oude Zeug. De werkzaamheden starten naar verwachting in januari 2021. De installatiewerkzaamheden starten kort daarna.

Vlak voor kerst berichtte Windpark Fryslân dat de installatie van de funderingen was voltooid en dat een begin is gemaakt met het leggen van de parkkabels (inter-array kabels). Na voltooiing wordt het windpark een van de grootste windprojecten van Nederland en het grootste windpark ter wereld in een meer. Lees hier ook het interview met bouwdirecteur Joris Hol over het windpark.

Tags: , , , , , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.