HSM, Smulders & Iv-Group JV levert offshore substation voor 50Hertz’ Ostwind 3 verbinding

| 28 oktober 2022

De Duitse netbeheerder 50Hertz heeft de joint venture (JV) bestaande uit Smulders, HSM Offshore Energy en Iv-Offshore & Energy het contract gegund voor het offshore hoogspanningsstation Ostwind 3 in de Duitse Noordzee.

De JV zal verantwoordelijk zijn voor de engineering, inkoop, bouw, installatie en inbedrijfstelling (EPCIC) van het substation en de jacket.

Het offshore hoogspanningsstation Ostwind 3 ligt ten noordoosten van het eiland Rügen, ongeveer 100 kilometer voor de kust van de Duitse stad Lubmin. Het substation heeft een geplande capaciteit van 300 megawatt (MW) en zal één enkel netaansluitingssysteem (OST-1-4) verbinden met het offshore windpark Windanker. Dit windpark zal worden gebouwd en geëxploiteerd door de Spaanse onderneming Iberdrola Renovables met haar Duitse dochteronderneming Windanker GmbH.

Het is het achtste platform waarbij 50Hertz betrokken is in de Baltische Zee. De JV is al begonnen met de engineering. Later in 2023 zullen de prefabricage en de bouw van het offshore hoogspanningsstation en de jacket plaatsvinden op werven in België en Nederland.

Wim Vaes, Commercieel Directeur van Smulders: “Wij zijn blij dat de JV door 50Hertz is geselecteerd voor het Ostwind 3 project op basis van de gezamenlijke kennis en uitgebreide track records. Smulders kijkt ernaar uit om samen met HSM en Iv Offshore & Energy met succes de topside en de jacket fundatie op te leveren. ”

Hans Leerdam, Commercieel Directeur van HSM Offshore Energy zegt: ” Het doet ons veel plezier om samen met onze klant 50Hertz en partners Iv-Offshore & Energy en Smulders een impuls te geven aan de energietransitie. Het Ostwind 3 project is een belangrijke stap voorwaarts in onze offshore duurzame groeistrategie. We zijn verheugd om de competenties van onze mensen op een veilige manier samen te voegen.”

Fedor van Veen, Managing Director van Iv-Offshore & Energy zegt: “Het Ostwind 3 project voor 50Hertz is een volgende stap in onze samenwerking met HSM Offshore Energy en Smulders. We hebben er alle vertrouwen in dat we gezamenlijk dit project tot een succes kunnen maken!” Bron: Iv-Group

 

Tags: , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.