Ikea heeft al 314 eigen windmolens

| 28 mei 2015

Ikea Group opent vandaag een derde windmolenpark in Zweden. Het woonwarenhuis heeft al 314 eigen windmolens in negen landen.

Dankzij deze windenergie werkt het woonwarenhuis nu volledig energieneutraal in Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken, aldus Ikea. Canada was vorig jaar het eerste land waar de multinational evenveel energie produceerde als verbruikte.Door de bouw van windparken is het concern ook in de Verenigde Staten en Polen hard op weg om zelf voldoende duurzame energie op te wekken. Ikea wil in 2020 wereldwijd volledig energieneutraal werken.

Duurzame energie
Samen met de warmtewinning uit biomassa bij de eigen fabrieken in Zweden produceert Ikea nu evenveel duurzame energie als dat er gebruikt wordt in alle vestigingen, winkelcentra, fabrieken, distributiecentra en kantoren in de Scandinavische landen.

Dit jaar investeert het woonwarenhuis wereldwijd 1,5 miljard euro in wind- en zonne-energie. Ikea heeft nu 314 windmolens in negen landen en op de daken van de vestigingen liggen in totaal 700.000 zonnepanelen.

02_IKEA_Zwolle-660x330

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.