Losgeraakte torendeel van windturbine zorgt voor tijdelijke opstopping knooppunt Beekbergen

| 28 december 2022

Bron: Rijkswaterstaat

Bij het knooppunt Beekbergen is een mastdeel voor een windturbine losgeraakt van het transportmiddel. Het torendeel kwam terecht op het knooppunt waardoor twee verbindingswegen afgesloten werden voor het verkeer. 

Het ongeval gebeurde rond 02:30 uur. Het transport reed op de A1 vanuit Hengelo richting Apeldoorn, precies in de verbindingslus naar de A50 in de richting Arnhem. In de bocht ging het mis. Het torendeel kwam op de verbindingsweg van de A50 Apeldoorn richting Arnhem terecht. Er is niemand gewond geraakt. Ook zijn er geen andere voertuigen bij betrokken. Het is nog onbekend hoe het onderdeel los is geraakt, meldt Rijkswaterstaat.

Later in de ochtend zijn de bergingswerkzaamheden gestart. Hier waren twee kranen voor nodig. Het Barneveldse bedrijf BKV is hierbij betrokken. Rijkswaterstaat meldde rond 12 uur dat het torendeel afgevoerd was. Bij het belanden op het wegdek is schade aan het asfalt en de vangrail ontstaan waardoor ook herstelwerkzaamheden moeten plaatsvinden. Rijkswaterstaat geeft aan 25 vierkante meter asfalt te gaan vervangen. Door dit alles verloopt de afhandeling langer dan in eerste instantie verwacht. De herstelwerkzaamheden zullen tot in de middag doorgaan. Bron: Rijkswaterstaat

Tags: , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.