Nordex ontvangt certificaten voor N149/4.0-4.5 turbine voor netaansluiting in Spanje

| 28 september 2021
Nordex ontvangt certificaten voor N149/4.0-4.5 turbine voor aansluiting net in Spanje

© Nordex SE

De Duitse windturbinefabrikant Nordex Group heeft het Equipment Certificate (UGE) verkregen dat in Spanje vereist is voor de aansluiting op het net voor de N149/4.0-4.5 turbine.

Daarnaast heeft Nordex ook het onderdeelcertificaat (CAMGE) voor haar eigen windparkcontroller (CWE) gekregen. Deze certificaten zijn sinds medio 2020 vereist voor de aansluiting van windturbines op het net in Spanje en moeten binnen twee jaar worden verstrekt.

Beide certificaten bevestigen het vereiste, norm conforme netaansluitingsgedrag volgens de Norma Técnica de Supervisión 2.1 (NTS) van de certificering instelling FGH (FGH Zertifizierungsstelle). De vastgestelde norm voor de werking en de netaansluiting van elektriciteitscentrales is van kracht en werd opgericht door de Red Eléctrica de España (REE).

De norm

De norm bepaalt onder meer de eisen voor elektriciteitscentrales, “Unidad de Generación de Electricidad” (UGE) en voor aanvullende componenten, Componentes Adicionales del Módulo de Generación de Electricidad (CAMGE). Hierin staan de technische eisen waaraan moet worden voldaan, zoals het gedrag bij spanningsdips in het net (Fault Ride through), het terugwinnen van actief vermogen na een netstoring en de regeling van de vermogensfrequentie van de turbines en het gehele windpark op het netaansluitpunt.

De metingen van de N149/4.0-4.5 turbine zijn uitgevoerd in Duitsland in het windpark Wennerstorf ten zuiden van Hamburg. De gegevens van de meting vormen de basis voor de certificering van de N149/4.0-4.5 voor de Spaanse markt. De certificering werd uitgevoerd door FGH Zertifizerungsgesellschaft mbH in Aken.

Nordex Group levert momenteel tien N149-turbines voor het windpark ”Celada Fusión” in de regio van Valles del Cerrato, in de provincie Palencia in het noorden van Spanje. Dit is het eerste windpark in Spanje met N149 turbines. Een ander project is het 312 MW ”Gecama” windpark nabij Cuenca in de regio Castilla-La Mancha met 65 N149/4.0-4.5 turbines. Bron: Nordex Group

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.