Petrofac en Hitachi Energy gaan samenwerking aan in offshore wind

| 28 juni 2022

© Petrofac

Petrofac, een internationale dienstverlener voor de energie-industrie, en Hitachi Energy, een markt- en technologiespeler op het gebied van transmissie-, distributie- en netautomatiseringsoplossingen, zijn een samenwerking aangegaan om gezamenlijk netintegratie en bijbehorende infrastructuur aan te bieden ter ondersteuning van de snel groeiende offshore windmarkt.

De samenwerking omvat zowel hoogspanningsgelijkstroomoplossingen (HVDC) als hoogspanningswisselstroomoplossingen (HVAC).

De engineering-, inkoop-, constructie- en installatiecapaciteiten van Petrofac voor offshoreplatforms en civiele werken op zee en aan land, en de HVDC Light®- en modulaire HVAC-netwerktechnologieën en -oplossingen van Hitachi Energy, moeten aanzienlijke voordelen gaan opleveren voor de efficiënte uitvoering van offshore windprojecten en de energietransitie helpen versnellen.

Petrofac is sinds 2008 betrokken bij hernieuwbare energieprojecten. Het bedrijf heeft projecten opgeleverd voor zowel HVDC als HVAC offshore en onshore onderstations voor grote offshore windparken in Europa. Zo won het bedrijf onder andere het EPCI-contract voor beide 700 MW offshore transformatorstations voor TenneT’s Hollandse Kust (zuid) verbinding maar ook een contract voor BorWin3 (DE) en Seagreen (VK). Petrofac breidt zijn portefeuille van nieuwe en hernieuwbare energie steeds verder uit.

Hitachi, via Hitachi ABB Power Grids, is met zijn HVDC Light offshore verbindingstechnologie betrokken bij o.a. het offshore windpark Dogger Bank (VK). Bron: Petrofac

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.