Pondera en Pertamina NRE tekenen MoU voor windenergie in Indonesië

| 28 april 2022
Pondera en Pertamina NRE tekenen MoU voor windenergie in Indonesië

Eric Arends (Pondera Group) en Dannif Danusaputro (Pertamina NRE). Bron: Pondera

Pondera Development BV en Pertamina NRE hebben vorige week een memorandum of understanding (MoU) ondertekend over de ontwikkeling van windenergiecentrales in Indonesië. 

In deze intentieverklaring zijn beide partijen overeengekomen zich te richten op samenwerking bij de ontwikkeling van windparken in verschillende regio’s van Indonesië. De samenwerking omvat een strategische, technische en commerciële samenwerking. 

Ondertekening 

De ondertekening werd verricht door de Chief Executive Officer (CEO) van Pertamina NRE Dannif Danusaputro en Eric Arends als vice-voorzitter van de Pondera Group. Deze overeenkomst maakt deel uit van de eerste stappen van Pertamina NRE om haar groene energieportefeuille uit te breiden. 

“De potentie voor windenergie in Indonesië is vrij groot. Wij zien deze potentie als een zeer goede kans voor Pertamina NRE om haar groene energieportefeuille uit te breiden en tegelijkertijd de versnelling van de energietransitie in Indonesië te ondersteunen. Pertamina NRE is erg enthousiast over deze strategische samenwerking omdat we weten dat Pondera veel ervaring heeft met de ontwikkeling van windparken, vooral in Europa,” zei Dannif in zijn welkomstwoord.

Pondera heeft als consultant en ontwikkelaar van duurzame energie al ervaring op het gebied van windenergie in Europa en in Azië. Tot nu is Pondera betrokken geweest bij meer dan 12 GW aan windenergieprojecten wereldwijd.

“Het is een eer voor ons om te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van windparken, een van Indonesië’s strategieën voor energietransitie. Samen met zonne- en geothermische energie zal windenergie een centrale rol spelen in de toekomstige energiemix van Indonesië. Deze strategische samenwerking is een poging om de strategie te realiseren door de technische know-how en de ontwikkelingscapaciteit van beide partijen te combineren,” zei Eric.

Indonesië

Indonesië heeft een vrij groot potentieel aan windenergie. Op basis van een studie van de Research and Development Agency van het Ministry of Energy and Mineral Resources (KESDM) zijn er verschillende locaties in Indonesië die potentie hebben voor de ontwikkeling van windkrachtcentrales. Deze locaties liggen gelegen aan de zuidkast van Java, Zuid-Salawesi, Maluku en Oost-Nusa Tenggara met gemiddelde windsnelheden van 8 m/s in juni, juli en augustus. 

Momenteel zijn er in Indonesië al windparken operationeel, waaronder een windpark van 75 MW in Sidrap en een windpark van 60 MW in Jeneponto in de provincie Zuid-Sulawesi. Op basis van de nationale energiemix (BEN) wordt ernaar gestreefd om tegen 2025 255 MW aan windenergiecentrales te leveren. Bron: Pondera

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.