Pondera neemt Oldbaum Services over

| 28 november 2021

Pondera neemt Oldbaum Services overPondera Consult BV, een Nederlandse consultant die wereldwijd actief is op het gebied van duurzame energie, neemt Oldbaum Services Ltd over, een Schotse onderneming die gespecialiseerd is in offshore modellering en windmetingen.

Na enkele jaren van vruchtbare samenwerking hebben Pondera Consult, gevestigd in Arnhem, en Oldbaum Services Ltd (Oldbaum), met kantoor in Perth, Schotland, besloten hun samenwerking verder te intensiveren. Pondera neemt alle aandelen en actieve projecten van Oldbaum over, met als doel Oldbaum te helpen groeien en haar diensten aan meer klanten aan te bieden.

Oldbaum biedt sinds 2005 maatwerkoplossingen op het gebied van windmetingen en -analyses. Hun diensten variëren van eenvoudige opbrengstberekeningen tot zeer complexe offshore windmetingen waarbij hightech LiDAR apparatuur wordt ingezet. Het werk van Oldbaum omvat alle aspecten van offshore atmosferische en oceanografische monitoring en omvatte baanbrekende industrieprojecten zoals het Beatrice LiDAR project; het EU NORSEWIND project en baanbrekende nieuwe technologieën in offshore wind in zowel drijvende LiDAR als Scanning LiDAR.

Versterking bestaande samenwerking

De bedrijven werkten eerder bijvoorbeeld al samen aan de Wind Resource Assessment voor de 700 MW Hollandse Kust (Noord) windzone, naast Whiffle en Deltares.  Voor beide bedrijven zijn er aanzienlijke synergiën te verwachten van de integratie:

“Oldbaum is van oorsprong actief op de Schotse offshore markt en in het Verre Oosten van Azië. Momenteel is zij wereldwijd marktleider in de exploitatie van Dual Scanning LiDAR-technologie. Oldbaum heeft laten zien dat het een sterke drang naar innovatie en O&O heeft, waarbij Pondera gebruik kan maken van de ontwikkelde kennis en die kan inzetten in alle regio’s waar het actief is. We zijn blij om Andy Oldroyd, een bekende naam in de markt al sinds de begindagen van LiDAR metingen en offshore modellering, de kans te geven zijn team te versterken en te laten groeien.” – Eric Arends, VP Pondera Group.

“Na bijna 2 decennia bouwen aan een klein maar succesvol bedrijf, voelt het als een grote stap om samen te gaan met zo’n dynamisch bedrijf als Pondera. De afgelopen jaren van samenwerking hebben aangetoond dat we complementair werken aan projecten en portfolio’s zoals LiDAR verhuur en drijvende LiDAR & offshore wind resource assessments. We zijn blij dat we onze teams kunnen samenbrengen en de focus kunnen leggen op waar beide bedrijven goed in zijn: toegewijde klantenondersteuning voor de onshore en offshore windmarkt.” – Andy Oldroyd, Managing Director, Oldbaum Services

Verandering in Pondera management

Pondera heeft onlangs een wijziging in het management aangekondigd. Pondera bestaat ruim 14 jaar en is uitgegroeid tot een bedrijf met zo’n 70 medewerkers in binnen- en buitenland. Om in te kunnen blijven spelen op toekomstige ontwikkelingen, heeft het bedrijf onlangs besloten tot een herinrichting van de organisatie. De huidige directeur en onderdirecteur van Pondera Consult, Hans Rijntalder en Eric Arends, treden terug uit de directie. Zij maken plaats voor Sergej van de Bilt en Paul Janssen die vrijwel vanaf het begin bij Pondera werkzaam zijn. Van de Bilt neemt de rol van directeur op zich en Janssen de rol van plaatsvervangend directeur. Rijntalder en Arends blijven aan als adviseurs. Bron: Pondera

Tags: , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.