Prototype Vestas V163-4.5 MW™ gereed voor gebruik

| 28 juni 2023

De Deense windturbinefabrikant Vestas kondigde vandaag aan dat hun prototype van de V163-4.5 MW™ volledig is geïnstalleerd en gereed is voor gebruik.

© Vestas

De V163-4.5 MW™ is gebaseerd op enkele van de meest verkochte 4 MW-platformvarianten van Vestas en bouwt voort op bewezen technologie en een gevestigde toeleveringsketen, waarmee de volgende stap in de technologische evolutie wordt gezet door gebruik te maken van modularisering.

De V163-4.5 MW™ heeft bladen van 80,1 meter. Het heeft daarmee een grote verhouding tussen rotoromvang en vermogen, wat resulteert in een hogere capaciteitsfactor en een hoger vermogen bij gemiddelde en lagere windsnelheden.

Vestas kondigde het platform een jaar geleden aan. Een jaar na de aankondiging is deze nu klaar voor ingebruikname. Het platform maakt een versnelde uitbouw mogelijk op locaties die buiten de gebruikelijke ideale windomstandigheden vallen. De V163-4.5 MW™ is wereldwijd inzetbaar, maar is met name relevant voor locaties in de VS, Latijns-Amerika, Zuid-Afrika en delen van Zuid-Europa, zo meldde Vestas bij de aankondiging. In april dit jaar haalde Vestas in Spanje de eerste Europese order voor het platform binnen. Bron: Vestas

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.