Siemens Energy verhoogt haar aandeel in Siemens Gamesa naar 92,7%

| 28 december 2022

© Siemens Gamesa

Siemens Energy heeft zijn aandeel in windturbinefabrikant Siemens Gamesa deze maand verhoogt naar 92,7%.

Siemens Gamesa was voor 67,1% in het bezit van Siemens Energy. Het resterende gedeelte van 32,9% was in handen van het Spaanse bedrijf Gamesa. Om haar aandeel liefst tot 100% te vergroten heeft Siemens Energy aan de aandeelhouders van Gamesa een aanbieding in cash gedaan van 18,05 Euro/aandeel. 77,88% hebben de aanbieding geaccepteerd. Daarmede steeg het aandeel van Siemens Energy naar 92,7%.

Op een geplande buitengewone aandeelhoudersvergadering van Siemens Gamesa op 25 januari 2023, zal over de volgende hoofdpunten worden afgestemd:

1. Verwijderen (delisting) van de aandelennotering van Siemens Gamesa op de Spaanse beurs Bolsa de Madrid in de IBEX – 25 index. Aandeelhouders met een belang van meer dan 75% kunnen verwijdering van de notering op een Spaanse beurs aanvragen.
2. Vermindering bestuursleden van tien naar drie.

Na een positief besluit van de aandeelhoudersvergadering over het verwijderen van de beursnotering moet als formele stap de verwijdering nog worden bevestigd door Spanje’s National Securities Market Commission (CNMV) en de aandelenbeurzen van Madrid, Barcelona, Bilbao en Valencia.

Benoeming Richard Luijendijk als nieuwe CEO onshore business

De Raad van Bestuur heeft tijdens een meeting op 20 december ook de benoeming goedgekeurd van de uit Nederland afkomstige Richard Luijendijk als CEO voor de onshore business met ingang van 1 januari 2023. Richard Luijendijk is al meer dan een jaar hoofd Global Projects en CEO van de Asia Pacific regio voor de onshore business. Als lid van het Executive Committee zal Richard Luijendijk vanuit het hoofdkantoor in Bilbao, Spanje, rechtstreeks rapporteren aan de CEO van Siemens Gamesa, Jochen Eickholt. Bron: Siemens Gamesa

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.