Siemens Gamesa ontvangt twee voorlopige orders voor nieuwe 14 MW offshore windturbine

| 28 mei 2020

© Siemens Gamesa

Na de aankondiging vorige week door Siemens Gamesa van haar nieuwste aanwinst, de SG 14-222 DD offshore windturbine, heeft het bedrijf nu ook de eerste voorwaardelijke orders bekend gemaakt. De orders zijn voor levering in de VS en Taiwan.

De grootste order voor de 14 MW windturbine kwam uit de VS. Energiebedrijf Dominion Energy wil de windturbine gaan gebruiken voor haar Coastal Virginia Offshore Wind (CVOW) project met een gepland vermogen van 2.640 MW. Al in januari 2020 kreeg Siemens Gamesa de status van voorkeursleverancier. Op dit moment realiseert Dominion Energy al een pilotproject met twee Siemens Gamesa SG 6-154 DD offshore windturbines die later in 2020 operationeel zullen zijn. Verder is Siemens Gamesa met potentiële partners in gesprek over lokale fabricage van rotorbladen.

Virginia heeft de ambitieuze doelstelling om in 2045 uitsluitend nog duurzame energie te gebruiken. Het in 2026 op te leveren CVOW – project is een belangrijk onderdeel voor de realisatie van deze doelstelling.

Taiwan
Een consortium bestaande uit het Canadese energiebedrijf Northland Power en de Taiwanese projectontwikkelaar Yushan Energy hebben de intentie uitgesproken de nieuwe SG14-222 DD te willen kiezen voor het 300 MW offshore windpark Hai Long 2. In november 2019 werd Siemens Gamesa al gekozen als voorkeursleverancier. Het Hai Long 2 windpark zal uiteindelijk groeien tot 1.044 MW. Ook voor deze uitbreiding zal de nieuwe 14 MW offshore windturbine in aanmerking komen.

Siemens Gamesa is op dit moment al bezig met de bouw van een fabriek voor de assemblage van gondels in de Taiwanese plaats Taichung. De gondelfabricage kan in 2021 opgestart worden. Om ook de gondels van de 14 MW offshore windturbine vanaf 2024 te kunnen assembleren zal de fabriek aangepast worden.

Tags: , , , , , ,

Category: Windenergie, Windmolens

Reacties zijn gesloten.