Sif zet unieke wervingsactie in om technisch personeel aan te trekken

| 28 juni 2023

Sif, de wereldwijde producent van stalen fundamenten voor windturbines op zee, probeert met een gedurfde wervingscampagne het grote aantal benodigde technisch personeel voor hun nieuwe productielocatie op de Tweede Maasvlakte aan te trekken.

© Sif/Marijn de Wijs

Sif wil het komende jaar 175 nieuwe medewerkers aan trekken. Met een unieke abri, die alleen zichtbaar is wanneer de zee zich terugtrekt, wordt de aandacht gevestigd op deze uitdagende functies.

Indrukwekkende producten met technisch vernuft

“Wij leveren het fundament voor windenergie op zee. Daardoor vormen we een essentiële schakel in de Europese energietransitie. Onze producten zijn indrukwekkend en vereisen technisch vernuft,” aldus CEO Fred van Beers. “We hebben een ambitieus doel voor ogen en om dat te bereiken hebben we nieuw technisch talent nodig. Onze wervingscampagne onder zeeniveau is een creatieve manier om aandacht te vestigen op de belangrijke rol die onze medewerkers spelen in het realiseren van duurzame energieoplossingen.”

In samenwerking met creatief bureau Fama Volat werd de wervingscampagne in zee opgetuigd. Een abri onder water zetten, bleek andere uitdagingen te kennen dan het fundament van een windturbine plaatsen. Al om 06.00 uur ’s ochtends stond een team klaar om de abri de zee in te rijden. Met een getijdentabel onder de arm lukte het om de constructie te plaatsen op de opvallende locatie, die perfect aansluit bij het eindproduct van Sif dat zich ook in zee bevindt. De eerste reacties van voorbijgangers zijn enthousiast: “Hier was ik naar op zoek, ik ga solliciteren.”

Revolutionaire faciliteit en groeiende kansen

Sif maakt monopiles van 120 meter lang en een diameter van zo’n 9 meter. Op dit moment wordt de fabriek op de Maasvlakte uitgebreid tot ’s werelds grootste fabriek voor windturbineondernemingen waar het bedrijf vanaf 2025 200 windturbine funderingen (van elk 2500 ton) per jaar kan maken, met een diameter van 11 meter.

“Deze productielocatie op de Tweede Maasvlakte biedt ongekende kansen voor technisch personeel,” zegt Martijn Beukema, General Manager Production. “Bij Sif creëren we niet alleen banen, maar ook een omgeving waarin mensen kunnen groeien en hun vaardigheden kunnen ontwikkelen. We bieden een stimulerende werkomgeving waar teamwork, vakmanschap en innovatie centraal staan. Bij Sif kun je impact maken.”

Binnen de hele windindustrie is er een grote behoefte aan gekwalificeerd personeel. In de laatste editie van onze zustertitel Windpowernl wordt hier op in gegaan. Klik hier om het magazine te lezen.

Tags: , , , ,

Category: Arbeidsmarkt, Windenergie

Reacties zijn gesloten.