SRE kondigt plan aan voor 4,4 GW offshore windenergie in Taiwan

| 28 september 2020

Swancor Renewable Energy (SRE) kondigde op 22 september j.l. een plan aan voor de ontwikkeling van 4,4 GW aan offshore windvermogen op een locatie 18 – 20 km uit de kust van de Miaoli County in het noordwesten van Taiwan. De projectnaam is Formosa4. Het plan werd ook al naar de Environmental Protection Agency (EPA) gestuurd voor beoordeling.

SRE is een in 2012 opgerichte Taiwaanse projectontwikkelaar voor offshore windparken met hoofdkantoor in Taipei City. SRE ontwikkelde het offshore windpark Formosa1 met 22 windturbines en in totaal 128 MW aan opgesteld vermogen en was mede-ontwikkelaar van het windpark Formosa2 met 42 windturbines en in totaal 376 MW aan vermogen. Formosa1 is sinds 2019 operationeel en Formosa2 zal 2021 operationeel zijn.

Sinds 2019 is SRE voor 95% in handen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Stonepeak Infrastructure Partners met hoofdkantoor in New York.

Voordat met de ontwikkeling van Formosa 4 kan worden begonnen moet de EPA via een Environmental Impact Assessment Review het project positief beoordelen en moet Swancor over alle vergunningen van de Taiwaanse overheid beschikken die voor de bouw van het offshore windpark vereist zijn.

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.