Svevind en Kazakh Invest plannen 45 GW aan wind- en zonne-energieprojecten voor groene waterstofproductie in Kazachstan

| 28 juni 2021
Svevind en Kazak willen 45 GW aan wind- en zonne-energie voor waterstofproductie realiseren in Kazachstan

© Svevind

De Duitse investeringsmaatschappij Svevind Energy GmbH (‘Svevind’) en Kazakh Invest National Company JSC (‘Kazakh Invest’) hebben een Memorandum of Understanding (MoU) getekend m.b.t Svevinds projectplan om grootschalige faciliteiten te realiseren voor de duurzame productie van waterstof m.b.v. wind – en zonne-energie in Kazachstan.

Svevind wil wind – en zonne-energieprojecten ontwikkelen met een vermogen van 45 GW in de steppegebieden van het westelijke en centrale Kazakhstan. Gepland is dat met behulp van elektrolyseapparatuur met een vermogen van 30 GW ca. 3 miljoen ton/jaar groene waterstof geproduceerd zal worden. De groene waterstof kan of gebruikt worden voor duurzame lokale productie of verkocht worden op de sterk groeiende markt voor waterstof in Eurazië.

Verwacht wordt dat de ontwikkeling, engineering, procurement en financiering van de projecten een periode van 3 – 5 jaar in beslag zal nemen. Daarna zal de bouw tot en met de inbedrijfstelling nog eens ca. 5 jaar vergen.

Svewind bestaat uit een aantal ondernemingen. Kantoren zijn in Dresden en Weissenbrunn (Duitsland) , Pitea (Noord-Zweden) en Almaty (Kazakhstan). De Svewind groep planned, ontwerpt, ontwikkelt, verkoopt en exploiteert projecten voor de opwekking van duurzame energie met wind- en zonne-energie. Daarnaast richt het bedrijf zich ook op projecten om groene waterstof met duurzame energie te produceren. Kazakh Invest is de nationale agentschap van Kazakhstan om lokale investeringen te stimuleren. Bron: Svevind

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd, Wind & Waterstof

Reacties zijn gesloten.