Van Oord vergroot rol in offshore wind in Japan

| 28 februari 2022
Van Oord vergroot rol in offshore wind in Japan

Bron: Van Oord

Van Oord is samen met Kajima Corporation, een van de grootste en toonaangevende bouwbedrijven in Japan, geselecteerd als Balance of Plant (BoP) contractors voor drie offshore windprojecten in Japan. De projecten hebben een totaal gepland vermogen van 1,7 GW.

De twee bedrijven zullen Balance of Plant activiteiten verzorgen (alle componenten en hulpsystemen anders dan de windturbines) voor de offshore windenergieprojecten in Akita (Noord-Japan) en Chiba (in de buurt van Tokio). In december 2021 heeft de Japanse overheid drie consortia, allemaal onder leiding van Mitsubishi Corporation Energy Solutions, hiervoor geselecteerd.

1,7 gigawatt offshore wind

Het betreft het windpark bij Choshi in Chiba (391 MW), het windproject (479 MW) voor de kust van Noshiro, Mitane en Oga in Akita en het project voor de kust van Yurihonjo in Akita (819 MW). Yurihonjo wordt het grootste windpark in Japan. De uitvoering van dit portfolio van projecten neemt verscheidene jaren in beslag en gaat naar verwachting in de tweede helft van dit decennium van start.

Voor Van Oord is het een eerste opdracht van dit formaat in Japan en versterkt Van Oord’s aanwezigheid op de lange termijn in de groeiende offshore windmarkt in Azië.

Japanse offshore windenergiemarkt

Kajima Corporation, met meer dan 30 jaar ervaring in de bouw van onshore windparken en een uitgebreide ervaring in maritieme constructiewerkzaamheden, en Van Oord hebben de drie consortia al ondersteund bij de ontwikkeling van de projecten en zijn geselecteerd om dit ook in de toekomst te blijven doen. Bron: Van Oord

Tags: , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.