Vattenfall tendert voor Hollandse Kust Zuid 3&4

| 28 februari 2019

Vattenfall maakte vandaag bekend dat het gaat inschrijven voor de tender voor windpark op zee Hollandse Kust Zuid 3&4 die 1 maart opengaat en 14 maart sluit.

De Zweedse ontwikkelaar won eerder in 2018 de tender voor windpark Hollandse Kust Zuid 1&2. In september 2018 ontving Vattenfall de onherroepelijke vergunning voor de bouw van dit windpark. Het bedrijf geeft aan dat er significante synergieën te behalen zijn met windpark Hollandse Kust Zuid 1&2 waarvoor de eerste voorbereidingen al zijn gestart.

“Doordat wij al aan de slag zijn met Hollandse Kust Zuid 1&2, is het voor ons mogelijk om een risicovrij voorstel op te stellen voor Hollandse Kust Zuid 3&4. De schaalvoordelen die er zijn als wij de twee projecten kunnen combineren, leveren immers een kostenbesparing op. En dat zorgt voor een robuuste businesscase. Hollandse Kust Zuid 3&4 kan profiteren van de inspanningen die al zijn geleverd voor Hollandse Kust Zuid 1&2. Naast kostenvoordelen zal dit ons ook een voorsprong geven op ontwerp en constructie en dat versnelt het ontwikkelingsproces”, legt Gunnar Groebler, Senior Vice President en hoofd van Business Area Wind van Vattenfall, uit.

Momenteel heeft Vattenfall 2,8 GW (gigawatt) geïnstalleerde windcapaciteit (1,1 GW op land en 1,7 GW op zee) in vijf landen: Denemarken, Duitsland, Nederland, Verenigd Koninkrijk en Zweden. In 2018 was de totale elektriciteitsproductie daarvan 7,8 TWh. De portefeuille bestaat uit ongeveer 1100 windturbines.

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.